ABA geeft nieuw stripboek “De Maankoning” uit

Het nieuw stripboek van ABA

ABA Academy geeft nieuw stripboek uit!

De VZW treedt op als uitgever en solidaire tussenpersoon in de stripwereld. In deze context willen we het stripalbum De Maankoning uitgeven in de loop van de winter.

Daarom hebben we een crowdfundingcampagne op het platform Voor De Kunst gelanceerd. We hopen hiermee te helpen de kost van de publicatie in het Nederlands te dekken. Meer specifiek om het album te maken, te drukken en te verdelen.

Quinn Novak – De Maankoning is het eerste van een reeks van 7 stripalbums. Het verschijnt tegelijkertijd in het Nederlands en het Frans om de fans aan beide kanten van de taal- en landsgrenzen tegemoet te komen.

Het wordt tijd om te onthullen over welk geheim het gaat en onze held op avontuur te laten vertrekken. U kunt nu al meer ontdekken online

His name is Quinn…

Quinn Novak is de sympathieke held van deze veelbelovende reeks.

Quinn is fotograaf voor Timeline Magazine. Als hij niet op de redactie in Parijs vertoeft, of ergens in een oude tempel of site, dan vind je hem terug bij de bouquinistes langs de Seine. Quinn verzamelt oude boeken. Maar wanneer zijn vriend, de oude boekhandelaar Julien, wordt vermoord, blijkt al snel dat de daders het gemunt hebben op de map met oude documenten die hij Quinn heeft overhandigd. Gelukkig kan onze held rekenen op de knappe agente Cheyenne om het geheim te ontrafelen. Het wordt een heuse race tegen de klok en tegen een bende meedogenloze gangsters…

Een project

Het doel van deze crowdfundingcampagne is om de kost van de publicatie in het Nederlands te dekken. Die bedraagt 6.000€. Hierbij moeten nog de kosten voor het vervaardigen van de counterparts, de verzendkosten, de commissie voor het crowdfundingplatform en de BTW worden gerekend. Het stripalbum zal worden gedrukt door Bietlot, die met Collateral Hommage, een eerbetoon al heeft bewezen werk van zeer hoge kwaliteit te leveren.

Één team

Er was eens… een team dat zich met dezelfde passie inzette voor de Negende Kunst. De vier leden van de ploeg achter Quinn Novak vullen elkaar perfect aan. De een is een geboren verteller met een passie voor geschiedenis, de ander een virtuoostekenaar die tekenwerk met veel details niet schuwt.

ABA Academy geeft het nieuw stripboek uit en dat is geen toeval: de tandem heeft met een hart voor het vak contacten gelegd, bruggen gebouwd en de dingen in gang gezet om ondanks de belemmeringen in deze corona-tijden deze winter klaar te zijn.

In 2019 ontmoetten Olivier Ghys en Michèle Lahaye, de uitgevers van Collateral Hommage, het duo James en Vanon: stripscenarist James Vandermeersch en tekenaar Patrick Van Oppen. Vanon is bekend van De Vries en Aspe, om maar een paar titels te noemen. James heeft meer dan 200 vertaalde stripalbums op zijn palmares staan.

Hoewel het vier mensen met vier compleet verschillende achtergronden zijn, klikte het meteen. Anderhalf jaar later is hun gezamenlijke project klaar. Ze zijn trots u Quinn Novak voor te kunnen stellen. Ondertussen wordt druk gewerkt aan het tweede avontuur van deze nieuwe stripheld.