Zomerfestivals en evenementen!

De tijd van de gezellige zomerfestivals en andere evenementen…

… is weer aangebroken. Nu is het… precies dertien maanden geleden dat ABA Academy zijn laatste nieuwsbericht op dit platform postte. Dertien maanden is lang. En ook weer niet. Onze afwezigheid heeft veel te maken met de covidpandemie, maar het beestje heeft ons niet klein gekregen! En voor ons is dertien geen ongeluksgetal! Dat weigeren we te geloven. We hopen dan ook in de komende weken of maanden heel wat moois te mogen aankondigen.

Bij ABA Academy zitten we dan ook op hete kolen

Ja, we willen enthousiast een vervolg aan ons verhaal breien! Na een jaar aanwezigheid op de vele stripfestivals – die doorgingen – is het tijd geworden.

De albums Quinn Novak – De Maankoning en Greep I en II deden het onwaarschijnlijk goed. Dankzij u! Maar toch moesten we heel wat mensen teleurstellen omdat honderden evenementen werden afgelast. Daarom konden we u niet altijd persoonlijk te woord staan. De vraag naar het vervolg van de avonturen van onze helden Quinn Novak en Sam Baumann werd ons ettelijke keren gesteld, maar door de onzekere situatie moesten wij u het antwoord schuldig blijven.

Maar het ziet ernaar uit dat betere tijden zijn aangebroken. Bedankt om ons te blijven volgen in deze lange, moeilijke periode.

VANON heeft al een tiental pagina’s van Quinn 2 klaar, maar is daar nog even zoet mee want het wordt weer een prachtig gedetailleerd album. Covid leek op hem immers geen vat te hebben. Hij was zowat overal aanwezig om de fans van het eerste uur te verblijden met een persoonlijk gesigneerd album, voorzien van een gepersonaliseerde tekening. Altijd even sympathiek en vriendelijk, net als zijn charmante fotojournalist Quinn.

Voor Sam Baumann is de situatie iets ingewikkelder. Parijs ligt niet aan de andere kant van de wereld, maar een ontmoeting regelen met Jean-Marc ZAKINE was niet zo eenvoudig tijdens de covidperiode. Sommigen onder u wachten nog op hun artwork, gesigneerde albums en counterparts. Gelukkig valt alles weer in de plooi en hebben we onze vrijheid om te reizen terug. We zijn bezig aan een inhaalmanoeuvre en hopen tegen eind september alles te ontvangen.

We nemen persoonlijk contact met u op om u alle details te verschaffen.

Zomerfestivals en evenementen: waar vindt u ons?

Wilt u nog een album met een gepersonaliseerde tekening scoren voor uw verzameling? Geen nood, want we werken aan de winterplanning. We kunnen u dit alvast verklappen: er staan al niet minder dan twintig evenementen op de kalender tussen nu en Kerstmis!

Wat Quinn Novak betreft: VANON zal alvast te vinden zijn in Kampen, Nederland, op 20 augustus en in Temploux op 21 augustus.

U vindt de stand van ABA Academy ook op 20 augustus in Linkebeek.

Wat Greep betreft: We wachten op de tekeningen die bij Greep I en Greep II zullen worden gevoegd. In de herfst zult u Jean-Marc ZAKINE ook persoonlijk kunnen ontmoeten tijdens enkele evenementen in België en Noord-Frankrijk.

Is dat alles?

Nee! De volgende weken steken we bij ABA Academy de koppen bij elkaar om onze nieuwe plannen en projecten concreet uit te werken. September komt er immers met rasse schreden aan.

De toekomst van ABA Academy…

…dat is het vervolg op het eerste avontuur van Quinn Novak, van de hand van zijn geestelijke vader James VANDERMEERSCH.

…het is een nieuwe Sam Baumann, die inmiddels werd aangekondigd.

…dat zijn nog andere stripprojecten die nu al in de steigers staan.

…het is en blijft de promotie van onze Nederlandstalige en Franstalige Belgische artiesten.

…dat is iets waar we graag aan blijven werken, met evenveel enthousiasme!

En het lijkt allemaal te zullen lukken dankzij uw aanmoedigingen, steun en inbreng! Bedankt daarvoor!

Tot binnenkort!

Het ABA Academy Team